Трима загинали и 150 ранени на протестите в Киев

Трима загинали и 150 ранени на протестите в Киев | StandartNews.com

Киев. Най-малко трима антиправителствени протестиращи бяха убити и около 150 са ранени, някои от които сериозно, в новите сблъсъци между полицията и демонстранти в Киев, предаде АП, позовавайки се на информация на медици.

 

Лекари, работещи в полевите болници, обявиха, че повечето от нараняванията са причинени от зашеметяващи гранати, докато някои от 30-те хора в тежко състояние са претърпяли наранявания по главата.

 

Ръката на един човек е била ампутирана.

 

Обстановката в центъра на Киев рязко се изостри. Зоната на сблъсъците между протестиращите и силите на реда се разширява и постепенно обхваща нови улици от правителствения квартал, предаде ИТАР-ТАСС.

 

Най-малко трима антиправителствени протестиращи са били убити, а около 150 други ранени при последните сблъсъци между полицията и демонстранти в Киев, съобщават опозиционни медици.

 

Опозицията чака парламентът да гласува връщане към конституцията от 2004-та година, ограничаваща правата на президента. Междувременно местна телевизия съобщи, че председателят на парламента Володимир Рибак е получил хипертонична криза.

 

По-рано днес в столицата протестиращи хвърлиха коктейли "Молотов" срещу централата на партията на президента Виктор Янукович, предаде АФП. Няколкостотин души нападнаха сградата и изпочупиха прозорците с камъни. Преди това полицията използва гумени куршуми срещу тях.

 

Около 20 хиляди, предимно мирни протестиращи, участваха в шествие от площад "Независимост" до парламента като поискаха да бъдат гласувани реформи, които да лишат президента Виктор Янукович от ключови правомощия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай