Трагично положение с медиците в Румъния

Много са случаите на заразяване с новия вирус в различни лечебни заведения в страната

Трагично положение с медиците в Румъния | StandartNews.com

По последни данни 24 медици Военната болница в Букурещ са дали положителни проби за заразяване с новия коронавирус, съобщи днес шефката на лечебното заведение Флорентина Йоница-Раду, цитирана от в. "Адевърул".

Тя уточни, че част от заразените лекари са хоспитализирани в тази болница, други са интернирани в още други две лечебни заведения в столицата, а има и такива, които са поставени в домашна изолация. Мениджърът на Военната болница в Букурещ отбеляза, че хората трябва да бъдат наясно, че независимо от предпазните мерки, е възможно човек да се зарази. Тя отбеляза, че е важно да се знае какво трябва да се направи по-нататък.

Агенция Аджерпрес съобщава за още няколко случая на заразяване с новия вирус в различни лечебни заведения в страната.

Над 80 медици от родилен дом в Тимишоара са били тествани за новия коронавирус, а резултатите на трима от тях са положителни. Медицинска сестра от Службата за спешна помощ в окръг Браила също е позитивна за Ковид-19, информира днес Аджерпрес.

Информационният сайт Зиаре съобщава, че 72 медици от болница "Свети Йоан" в Букурещ са поставени в изолация, след като жена на диализа в лечебното заведение е била диагностицирана с Ковид-19. След епидемиологичната анкета е решено всичките 72 медици от отделението, в което е била жената, да бъдат поставени в изолация и да бъдат тествани за новия коронавирус. Към момента те са асимптоматични, информира Групата за стратегическа комуникация.

Обобщени данни отделно за броя на заразените медици в Румъния не са съобщавани. Най-много заразени лекари и сестри има в град Сучава, според информация на в. "Ромъния либера" - 181. Местната окръжна болница бе наречена от румънски медии "болница на ужасите". В нея бяха заразени и много пациенти. В окръг Сучава има и много жертви на заболяването.

По последни данни заразените в Румъния са 2 245, а смъртните случаи нараснаха днес до 85. Групата за стратегическа комуникация съобщи днес, че са починали две жени - на 54 и на 63 години от Букурещ, и един мъж от окръг Тимиш - на 85 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай