Това е краят! Какво заповяда Лукашенко на беларусите

Как ще може да живеят спокойно

Това е краят! Какво заповяда Лукашенко на беларусите | StandartNews.com

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че ако подкрепят дейността му като държавен глава, беларусите ще живеят заможно и спокойно. Той говори днес на съвещание за формиране на Общобеларуско народно събрание и промени в изборното законодателство, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Искате ли да минете през беда - заповядайте. Ваша воля - вървете. Но искате ли спокойно да вземате душ, децата си да изкъпете с топла вода, вкъщи да ви е топло, да има газ, петрол, да можете нещо да хапнете сутрин и вечер, да се облечете с топли дрехи - ако това е, което искате, може и така. Тогава стискайте зъби - и напред, правете каквото ви казвам", цитира думи на Лукашенко изданието "СБ. Беларус днес".

"Не искам да сте сплашени. Искам просто да бъде осведомен народът за всичко онова, което става, почти сто на сто открито. А после нека народът решава", добави Лукашенко.

Беларус на практика е на ръба на фалит, ако не и вече в такъв. 

Беларус потвърди, че не е в състояние да изплаща дълговете си в чуждестранна валута поради санкциите, наложени на страната от Европейския съюз (ЕС) и Съединените щати. Това предаде Ройтерс в сряда, цитира Свободна Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай