Тъмни облаци над Алек Болдуин! Тежки дни

Идва ред на обвинението за смъртта по време на снимки

Тъмни облаци над Алек Болдуин! Тежки дни | StandartNews.com

Прокурор повдигна обвинение в убийство срещу Алек Болдуин днес. То е и срещу още няколко души, които са били на снимките на уестърна "Ръжда", при която бе убита операторката Халина Хътчинс.

Окръжният прокурор Мери Кармак-Алтуис повдигна обвинения в непредумишлено убийство срещу Болдуин и оръжейника на филма след повече от година разследване на инцидента от октомври 2021 г. на снимачна площадка край град Санта Фе.

"След задълбочен преглед на доказателствата и законите на щата Ню Мексико, реших, че има достатъчно доказателства за повдигане на наказателни обвинения срещу Алек Болдуин и други членове на филмовия екип на "Ръжда", каза Кармак-Алтуис. "В моя мандат никой няма да е над закона и всеки заслужава справедливост."

Болдуин и оръжейникът Хана Гутиерес-Рийд са с по две обвинения в непредумишлено убийство, каза още тя.

Според закона на Ню Мексико непредумишленото убийство е т.нар. престъпление от четвърта степен и се наказва с до 18 месеца затвор и глоба от 5000 долара.

Хътчинс беше убита, когато револвер, с който Болдуин репетираше по време на снимките в Ню Мексико, изстреля боен куршум, уцелил нея и режисьора на филма Джоел Соуза, който оцеля.

Болдуин отхвърли отговорността за смъртта на Хътчинс и каза, че никога не е трябвало да се допускат бойни патрони на снимачната площадка на нискобюджетния филм. Болдуин заяви, че му е казано, че пистолетът е "студен" - индустриален термин, означаващ, че е безопасен за използване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай