Тигър албинос уби човек в Тбилиси (ОБЗОР)

Тигър албинос уби човек в Тбилиси (ОБЗОР) | StandartNews.com

Бял тигър, избягал от зоопарка при голямото наводнение в Тбилиси преди няколко дни, нападна и уби човек в центъра на града, съобщи вестник "Дейли мейл". Днес грузинският премиер Ираклия Гарибашвили увери, че всички животни, избягали от зоологическата градина, сред които имаше лъвове, мечки и вълци, са убити или заловени.

Инцидентът станал в склад, където тигърът се криел от три дни. Тигърът албинос, който бил толкова мръсен от кал, че първоначално бе помислен за лъв, прегризал гърлото на собственик на текстилна фабрика, когато той влязъл в склада.

"Беше бял тигър, много голям. Нападна мъж, хвана го за гърлото", разказа потресен очевидец на случая.

40-годишният мъж починал в болницата. При нападението е пострадал и още един човек, който е нахапан по ръката. Няколко други човека се разбягали панически от склада. Тигърът бил убит в присъствието на вътрешния министър и директора на зоопарка. Шефът на Организацията за защита на животните Теймураз Циклаури обясни, че ако има и други животни на свобода, те са огладнели до смърт и могат да излязат в търсене на храна.

Междувременно стана ясно, че африкански пингвин, избягал при пороя, е бил открит чак в съседен Азербайджан. Той е плувал цели 50 км от Тбилиси. Освен това жители на столицата съобщиха, че из града се разхожда и избягала хиена. 19 души загинаха при опустошителното наводнение в неделя, а шест души все още се издирват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай