Тежка атака! Кремъл с исторически думи за Украйна

Вече има официално обвинение за тероризъм

Тежка атака! Кремъл с исторически думи за Украйна | StandartNews.com

В Русия отправиха очаквано обвинение за "украински следи" в терористичната атака, извършена край Москва в "Крокус Сити Хол". Този път руските власти официално са обвинили Украйна в предполагаемо участие в терористичната атака, предава украинският Канал 24, цитиран от "Фокус".

Министерството на външните работи на Русия е публикувало изявление, в което се отбелязва, че "следствените действия, извършени от компетентни руски органи, показват, че следите от последните терористични атаки водят към Украйна", предаде ТАСС.

Руското външно министерство е информирало, че Русия е връчила на Украйна искания за незабавен арест и екстрадиция на "всички замесени в последните терористични атаки", включително на ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Васил Малюк.

"Министерството на външните работи на Русия предаде на украинските власти исканията по Международната конвенция за борба с бомбения тероризъм и Международната конвенция за борба с финансирането на тероризма за незабавен арест и екстрадиция на всички лица, участвали в тези нападения", се посочва в съобщение на руското ведомство.

"Сред тези искания е и арестът на ръководителя на СБУ Васил Малюк, който на 25 март цинично призна, че Украйна е организирала взривяването на Кримския мост през октомври 2022 г., и разкри подробности за организирането на други терористични нападения в Руската федерация", се допълва в текста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай