Стрелба в нощен гей клуб във Флорида

Стрелба в нощен гей клуб във Флорида | StandartNews.com

Поне един въоръжен е открил стрелба в ранните часове на деня нощен гей клуб в Орландо, Флорида, съобщава Sky News. 

Неидентифициран мъж се е барикадирал в заведението с името "Пулс", което се посещава предимно от представители на ЛГБТ общността.

Простреляни са поне 20 души.

Според местна медия стрелецът носи и бомба. Нападателят е започнал да стреля около 2 часа през нощта, когато заведението е било пълно с хора.

Потребители на Twitter написаха, че са чули множество изстрели в района. Много от хората, които явно са вътре в клуба, са публикували съобщения, че се крият в тоалетната или в съблекалня и че в заведението светлините са загасени.

На Facebook страницата си клубът написа съобщение за стрелбата с призив всички, които могат веднага да излязат от там и да бягат.

Според свидетел нападателите са били двама, съобщава New York Daily. Един е стрелял вътре в клуба с полуавтоматично оръжие, а друг отпред от колата си.

Очевидци разказват също, че на мястото са пристигнали линейки и са изнесли тела на жертви. Виждат се и простреляни на паркинга пред заведението.

От полицията потвърждават ситуацията и това, че има ранени. Предупреждават хората да избягват района.

От видеозаписи, качени в интернет, и разкази на очевидци става ясно, че пред нощния клуб "Пулс" има засилено полицейско присъствие и екипи на Бърза помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай