Стана напечено. Кораб гори, удари го дрон

Експлозия и пожар далече от Червено море. Какво става?

Стана напечено. Кораб гори, удари го дрон | StandartNews.com

Дрон удари кораб, съобщи Центърът за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) за координация на морския търговски транспорт към британския флот.

Имало е експлозия и пожар. Ударът е станал на 370 км югозападно от град Веравал в Западна Индия.

Пожарът е потушен, няма жертви.

UKMTO съветва всички кораби в района да действат предпазливо и да съобщават за подозрителна дейност.

Според Франспрес, която цитира информация от британската информационна и аналитична фирма Ambrey, атакуваният от дрона танкер е предназначен за транспортиране на химически продукти. Плавал е под флага на Либерия и е свързан с Израел.

Хутите обещаха да удрят Израел и свързаните с него плавателни съдове до края на операцията в Ивицата Газа и вече атакуваха редица търговски и военни кораби, преминаващи през Червено море.

Мястото на атаката на безпилотния летателен апарат срещу танкера обаче е на повече от 2000 км от Йемен, което означава че напрежението се усилва навсякъде.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
8 Коментара
Христо
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи
I Robot
преди 4 месеца

Има кой, но няма къде . Това е шибан бот. Друг е въпроса, че девелъпърите на сайта могат да го спрат, но тук вече очевидно няма кой...

Откажи