Стачка и блокада в Германия

Те са на фермери и машинисти

Стачка и блокада в Германия | StandartNews.com

Стачката в Германия блокира почти изцяло железопътния транспорт, както и ограничи силно движението в градовете

Машинистите на влакове в Германия от днес са в тридневна стачка по призива на синдиката Ге Де Ел (GDL), предаде БНР.

Към това се прибавят и продължаващите до края на седмицата протести на фермерите, които отново блокираха подходите към редица магистрали.

Управляващите пътнически влакове стачкуват от днес до петък, а протестът на машинистите на товарни влакове започна още снощи.

От "Дойче бан" признават, че "влаковете на дълги разстояния, регионалните и крайградските железници ще имат сериозни затруднения".

Ге Де Ел настоява работното време на машинистите на смяна да бъде намалено от 38 на 35 часа седмично, което засега от "Дойче бан" отказват да приемат, а същевременно възнагражденията им да бъдат увеличени с 555 евро месечно, както и да им бъде изплатен еднократен бонус в размер от 3000 евро.

От "Дойче бан" предлагат увеличение на заплатите с 11 на сто.

Преговорите между синдиката и "Дойче бан" прекъснаха в края на ноември, като двете страни не успяха да сближат позициите си.

Лидерът на синдиката Клаус Веселски призна, че преговорите са се провалили след само два кръга срещи.

Обявени са митинги, демонстрации и блокади на входовете на магистралите, което означава, че на някои места пътниците може да се окажат в тотална блокада и да не могат да стигнат до целта си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи
Drago
преди 3 месеца

stachkata e da se svali pravitelstvo ot Idioti

Откажи