Собственост на легендарен музикант отива на търг

Какво представлява тя

Собственост на легендарен музикант отива на търг | StandartNews.com

Автобус на два етажа - изцяло реставриран, който бива използван от Пол Макартни и групата му "Уингс" по време на европейско турне през 1972 г., ще бъде предложен на търг следващия месец, предаде Ройтерс.

Оценката на превозното средство е между 200 000 и 300 000 долара.

Бившият член на "Бийтълс" Пол Маккартни и покойната му съпруга Линда създават рок групата "Уингс" заедно с барабаниста Дени Сийуел и китариста Дени Лeйн през 1971 г. след разпадането на легендарната ливърпулска четворка.

През лятото на 1972 г. те тръгват на турнето "Wings Over Europe", пътувайки с двуетажния автобус Бристол KSW от 1953 г., предаде БТА. 

"Пол и Линда имат две малки момичета, двамата Дени от групата също имат съпруги и деца и Пол не иска те да бъдат в затворен автобус. Той иска нещо забавно", казва Мартин Нолан, основател на тръжната къща "Джулиънс окшънс", която ще предложи реставрираното превозно средство на търга си "Икони на рокендрола".

Автобусът, чийто екстериор е боядисан в нюанси на синьото, червеното, зеленото и жълтото, с психеделични рисунки, които отразяват хипи стила на епохата, пътува през девет европейски държави по време на турнето през 1972 г.

Открит в Испания в плачевно състояние, той е върнат във Великобритания от собственика си, който го реставрира напълно и го превръща в напълно функциониращ автобус, подобен на оригинала.

Около 1000 предмета, сред които китари на Ерик Клептън и Кърт Кобейн, ще бъдат предложени на търга. Аукционът ще се проведе от 16 до 18 ноември в "Хард Рок Кафе" в Нешвил и онлайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай