След повече от година: Бали отваря за чужденци, но с карантина

Международните полети се възстановяват на 14 октомври

След повече от година: Бали отваря за чужденци, но с карантина | StandartNews.com

Индонезия планира да отвори летището на популярния сред туристите остров Бали за международни полети на 14 октомври, предадоха световните агенции. Островът е затворен за чуждестранни посетители от над една година заради пандемията от COVID-19.

Сега предстои летището отново да започне да приема международни полети, като трябва да се спазват изисквания за карантина и тестване, посочиха индонезийските власти.

Първите гости от чужбина ще трябва да представят доказателство за резервация в хотел, където да прекарат задължителната осемдневна карантина.

Отворени сме за няколко страни, включително Южна Корея, Китай, Япония, Обединените арабски емирства и Нова Зеландия, каза министърът на морските въпроси и инвестициите Лахут Бинсар Панджайтан.

Индонезия, страната с четвъртото най-многобройно население в света, е отчела досега над 4,2 милиона заболели от COVID-19 и 142 261 жертви на вируса. През последните няколко седмици обаче случаите намаляват след пика в средата на юли.

Според министъра на туризма и икономиката Сандиага Уно отварянето на Бали ще бъде насочено основно към пътници и завръщащите се чуждестранни граждани, които по-рано са живели на Бали.

Правителството все още доработва някои детайли, включително списъка на страните с преки полети до Бали.

През септември изказване на министъра на морските въпроси и инвестициите предизвика широк отзвук в световните медии, след като пред местно издание той каза: "Ще се стремим към качествен туризъм в Бали, затова няма да допуснем бакпакъри [бакпакъри - туристи, които пътуват с много нисък бюджет, обикновено само с раница на гръб, бел.ред.], когато планът за отваряне бъде пуснат в действие в близко бъдеще".

Впоследствие тази информация беше опровергана и говорителят на министъра обяви, че е станало недоразумение и министърът е имало предвид, че няма да допуснат "посетители, които нарушават правилата и изискванията за безопасност, както и законите и изискванията за имиграция". В изявлението се допълва, че всички чуждестранни туристи ще бъдат добре дошли в Бали, ако се съобразяват с мерките, пише dir.bg.

,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай