Скандал на Острова! Кошмарни атаки към Хари

В какво е обвинен престолонаследникът

Скандал на Острова! Кошмарни атаки към Хари | StandartNews.com

Бивши и настоящи британски военни разкритикуваха британския принц Хари за разкритията за убийствата, които е извършил, докато е служил в Афганистан, обвинявайки го в предателство. Това съобщиха няколко британски вестника, цитирани от glasove.com.

"Таймс" цитира думите на полковник Тим Колинс, участвал в американското и британското нахлуване в Ирак през 2003 г. Той изрази мнение, че принц Хари е получил много лош съвет и е проявил наивност, решавайки да публикува спомените си по този въпрос в автобиографичната си книга Spare ("Резервен").

"Армията винаги го е приемала в семейството си, независимо какво се е случило преди това. Сега той предаде това доверие точно по същия начин, по който предаде собственото си семейство", казва Колинс пред изданието. „Мисля, че той е напълно наивен. Без да разбира какво прави и какво е направил.

Има нужда от някой, който да го вземе в ръцете си, но не и от някой, който да го вземе в ръцете си, за да печели пари“, добавя Тим Колинс, подчертавайки, че Обединеното кралство е изпратило войските си в Афганистан, за да „защитят законното правителство и народа на Афганистан“, а не да „убиват хора“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай