Щастлива развръзка за заложници на "Хамас"

Двама бяха освободени

Щастлива развръзка за заложници на "Хамас" | StandartNews.com

Щастлива развръзка за заложници на „Хамас“. Двама бяха освободени от израелската армия. Те се срещнаха с близките си в медицинския център, в който са настанени, предаде бТВ.

60-годишният Фернандо Симон Марман и 70-годишният Луис Хар са в родината си благодарение на специална операция в град Рафа в Ивицата Газа.

Те прекараха в плен 128 дни, след като бяха отвлечени от „Хамас“ от кибуца Нир Ицхак при атаката на 7 октомври миналата година, която сложи началото на войната в Близкия изток.

Заложниците са открити на втория етаж на сграда в атакувания тази нощ палестински град, каза говорителят Израелските отбранителни сили (IDF) Даниел Хагари.

Хагари уточни, че израелските сили са участвали в „тежка размяна на огън на няколко места едновременно, с много терористи“.

Двамата освободени мъже бяха докарани със самолет и настанени в медицински център. Общото им здравословно състояние е добро, съобщиха лекарите. В медицинския център мъжете се срещнаха с близките си.

Израелската армия атакува тази нощ Рафа въпреки апелът на международни организации и на президента на САЩ Джо Байдън да не провеждат офанзивата в града, в който се укриват около 1,5 млн. души. Повечето от тях са избягали от останалата част на Ивицата Газа. Рафа е на границата с Египет и е единствената отворена точка за влизане на хуманитарна помощ в анклава.

Според Тел Авив в града са разположени четири батальона на „Хамас“ и затова не се отказаха от офанзивата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 седмици

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи