Шок за САЩ! Руска армия се настанява в задния им двор

Става дума за даването на разрешение на 230 руски войници да влязат в Никарагуа

Шок за САЩ! Руска армия се настанява в задния им двор | StandartNews.com

Никарагуанският парламент поднови вчера одобрението за провеждане на руски военни учения в страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Става дума за даването на разрешение на 230 руски войници да влязат в Никарагуа в периода от 1 юли до 31 декември, за да патрулират съвместно с никарагуанската армия във водите на Тихия океан.

Президентът на Никарагуа Даниел Ортега подкрепя руското нахлуване в Украйна и решението на парламента не беше неочаквано.

От 2012 г. еднокамарният парламент на Никарагуа на всеки две години одобрява влизането в страната на чужди военни, включително на руснаци.

САЩ изразиха опасенията си във връзка с решението. "Ние смятаме, че това е провокация от режима в Никарагуа", заяви Брайън Никълс, ръководител на отдела в Държавния департамент, който се занимава със случващото се в Западното полукълбо.

Парламентът на Никарагуа одобри също така влизането в страната на военни от САЩ, Мексико, Куба, Венецуела и други страни от Централна Америка и посочи, че те могат да правят това "с хуманитарни цели и за да изпълняват съвместна работа с армията на Никарагуа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай