Шок: Съществувал ли е Тито

Мистификация: Двойник управлява Югославия 35 години

Шок: Съществувал ли е Тито | StandartNews.com

Йосип Броз Тито е една от най-големите конспирации на 20-и век. Според учени от бивша Югославия човекът, управлявал федерацията с железен юмрук, е неизвестно менте и няма нищо общо с родения през 1892-а хърватски комунист. Словенският професор Бостиан Марко Турк, асоцииран преподавател в Сорбоната твърди, че държавният глава и младият революционер са различни хора, а подмяната е станала някъде след 1928-а година. Той подкрепя теорията си с куп фотографии на младия и стария Тито, които според него са съвсем различни хора. Нещо повече - оригиналът е поне с 30 см по-висок от двойника, цитира експерта Лупа.бг.

Разсекретени документи от ЦРУ подкрепят теорията на учения. Според доклад на агента Джордж Питърсън от 60-те години гражданите на бившата СФРЮ живеят в лъжа, а малцината, които са наясно с конспирацията, постепенно биват отстранявани. 

Историкът Мирослав Тодорович, автор на няколко книги по темата, разкрива по сръбската Първа телевизия: "Твърдя, че Тито не е съществувал какъвто си го мислим и има друг човек, който е ръководил бивша Югославия," казва той. Ученият твърди, че изследва диктатора от десетилетие и търси информация във всички световни архиви и родните места на Йосип Броз.  Мирослав добавя, че никой не се е съгласил да прави ДНК анализ на Тито, въпреки "многобройните категорични доказателства за измама". „Племенникът му Йоско ме съди за лъжи. Преминах голямо изпитание, което продължи две години. Оправдан бях и съдът бе категоричен, че съм представил факти, които могат да бъдат доказани", казва Тодорович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай