Шамар от Лавров! Разкри коварни действия на американците

САЩ са решили, че през последните 20-30 години Русия е сътрудничила "твърде добре" с Германия

Шамар от Лавров! Разкри коварни действия на американците | StandartNews.com

Служители на САЩ по същество признават в изявленията си, че експлозиите на „Северен поток” са тяхна работа и дори говорят за това с удоволствие. Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за информационно-образователния урок „Разговор за важното“, посветен на тема „Русия и светът“, предаде БГНЕС.

"Всъщност американски служители признават, че експлозиите, които се случиха в "Северен поток 1" и "Северен поток 2", са тяхна работа. Сега те дори говорят за това с удоволствие", каза Лавров в интервю, публикувано в неделя на уебсайта на руското министерството на външни работи.

Според него САЩ са решили, че през последните 20-30 години Русия е сътрудничила "твърде добре" с Германия. "Или по-скоро тя (Германия) си сътрудничи твърде добре с нас (Русия). Появи се мощен съюз, основан на нашите енергийни ресурси и немски технологии. Той започна да заплашва монополната позиция на много американски корпорации. Следователно беше необходимо някак си да го унищожи, и то в буквалния смисъл“, каза ръководителят на руското външно ведомство.

„Тук има момент, свързан с факта, че приятелството между страните, националното помирение между тях, както се случи между руснаци и германци, се превърна в „кост в гърлото“ за онези, които не искат някъде на тази планета да се появи някой, който ще се състезава с главния хегемон, за какъвто САЩ се обявиха“, добави Лавров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай