Северна Корея предложи мирни преговори на САЩ

Северна Корея предложи мирни преговори на САЩ | StandartNews.com

Сеул. Северна Корея е предложила разговори на високо равнище на САЩ за "облекчаване на напрежението на Корейския полуостров", съобщават световните медии, позовавайки се на държавната информационна агенция.

Темите, които се очаква да бъдат обсъдени включват облекчаване на военното напрежение и промяна на мирния договор за ядрените въпроси, пояснява държавната информационна агенция.

Все още не е ясно къде и кога ще бъдат проведени разговорите. "От САЩ трябва да се възползват от възможността, която им даваме и да подкрепят нашето добро намерение", съобщи Комисията.

В продължение на години, Северна Корея е в противоречие с международната общност, включително Съединените щати, заради своята ракетната и ядрената политика.

Напрежението се роди след като Северна Корея извърши изпитания с ракети с далечен обсег през декември и подземен ядрен опит през февруари.

Миналият вторник, Северна Корея отмени първите разговори на високо равнище между Северна и Южна Корея. Посочените причини за това са спор кой е трябвало да участва в преговорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай