Сергей Собянин води на изборите в Москва с 51,15%

Сергей Собянин води на изборите в Москва с 51,15% | StandartNews.com

Москва. Сергей Собянин, подкрепян от Кремъл, събра 51,15% от гласовете на кметските избори в руската столица Москва. На второ място с 27,37% е опозиционният лидер Алексей Навални. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на данни от московската избирателна комисия и уточнява, че 98,03% от бюлетините вече са преброени.

На трето място с 10,73% е комунистът Иван Мелников, а представителят на „Яблоко" Сергей Митрохин получава 3,54% от гласовете.

Според московските правила Собянин трябва да стане кмет от първия тур, защото има над 50% от гласовете.

Собянин вече отпразнува победата си с концерт на емблематичния Блатен площад. Опозиционният кандидат Навални пък бе категоричен, че няма да признае изборните резултати. Той поиска втори тур и анулиране на подадените извън избирателните секции гласове.

Междувременно, неокончателните резултати от изборите в град Екатеринбург показват, че кмет става кандидатът от "Гражданска платформа" Евгений Ройзман. Това съобщи Интерфакс. Той има около 10 хиляди гласа (около 3 %) повече от кандидата на управляващата в Русия партия "Единна Русия". При тези избори печели кандидатът с най-много гласове на тура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай