Сексуално насилие над българин вкара UK кандидат-кмет в ареста

Сексуално насилие над българин вкара UK кандидат-кмет в ареста | StandartNews.com

Започнаха изборите за ЕП във Великобритания и Холандия

Кандидат за кмет от британската Партия на независимостта на Найджъл Фараж, известен с реториката си срещу българи и румънци, е арестуван за сексуално посегателство на бездомен българин, съобщи в. "Мирър".

Питър Лело, който се кандидатира за шеф на лондонския район Люишъм, нападнал българина вечерта на 2 май, съобщава говорител на лондонската полиция. Инцидентът станал в Люишъм, а жертвата е мъж, за когото подробности не се посочват. За самия Лело е известно, че е гей. Сигналът за атаката бил подаден в полицията на 11 май, а на 15 май бил задържан предполагаемият нападател Лело. По-късно той бил пуснат под гаранция до юни.

Според съобщения в британската преса Лело е бил отстранен от работата си в държавна агенция във Великобритания. От британското правителство обаче няма потвърждение за това.

Въпреки инцидента се очаква Партията на независимостта да поведе на изборите за Европейски парламент, които започнаха вчера във Великобритания. Според проучванията националистите ще вземат 32% от гласовете, след тях ще са лейбъристите с 25% и управляващите консерватори с 21%. Освен за евродепутати, британците гласуват и за общински съвети. Очаква се националистите да постигнат много добри резултати и в това гласуване.

В четвъртък за европейски парламент гласуваха и в Холандия. Местният лидер на националистите Герт Вилдерс също прогнозираше отлично представяне на крайнодесните в европейски мащаб.

Друг европейски крайнодесен лидер - французинът Жан-Мари Льо Пен, пък направи скандално изказване като предложи проблемите с имиграцията във Франция да се решат с помощта на вируса ебола. Вилдерс определи изказването като "смехотворно".

Според прогнозите на европейските избори се очаква и добро представяне на крайнолевите. Проучване, цитирано от в. "Гардиън", предрича, че те ще изместят Зелените в ЕП.

Въпреки започналото рано гласуване във Великобритания и Холандия, резултати няма да бъдат публикувани до неделя вечер, когато приключат изборите във всички страни членки на ЕС. Резултатите от местните избори във Великобритания обаче ще бъдат оповестени в петък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай