Самолетът-фантом нарочно избягвал радарите

Самолетът-фантом нарочно избягвал радарите | StandartNews.com

Изчезналият самолет на Малайзийските авиолинии умишлено е летял по такъв начин, че да не бъде уловен от военните радари, сочат данни от публикувания преди ден предварителен доклад за полет MH370, пише британският в. Телеграф.

Бе предоставена подробна карта, проследяваща необичайния път на полета, след като е изчезнал от екраните на авиодиспечерите на драматичния 8 март.

Противно на досегашната хипотеза, че боингът е следвал серия от предварително определени навигационни точки, картата показва, че самолетът се е отправил директно над протока Малака, след това отново е обърнал и е летял на юг в продължение на около седем часа, преди да се разбие, както изглежда, в Индийския океан.

След преглеждането на всички факти и координати по всичко личи, че Боингът е опитвал да избегне индонезийското въздушно пространство, като по този начин е намалил риска да бъде засечен, коментират експерти, цитирани от британския вестник.

На интернет страницата на министерството на отбраната на Малайзия може да бъде намерено копие от доклада за мистериозния полет. Премиерът Наджиб Разак заяви, че документът е изпратен на Международната организация на гражданската авиация, която работи в рамките на ООН и координира развитието на отрасъла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай