Самолетът на "Еър Ейша" се взривил във въздуха

Самолетът на "Еър Ейша" се взривил във въздуха | StandartNews.com

Пътническият самолет на "Еър Ейша", който се разби преди 2 седмици в Индонезия, вероятно се е взривил, преди да падне във водата поради значителна промяна в налягането. Това заяви високопоставено длъжностно лице от индонезийските власти, цитирано от агенция "Ройтерс".

"Въз основа на откритите отломки и други находки, моят анализ сочи, че самолетът е претърпял експлозия, преди да падне във водата", каза пред репортери Суприяди, оперативен координатор в индонезийската Национална служба за спасително-издирвателни операции. По думите му лявата страна на самолета се е разпаднала, което говори за промяна в налягането, предизвикало експлозията. Индонезийски следовател по транспортна безопасност обаче оспори теорията за експлозия, като заяви, че няма никакви доказателства в подкрепа на тази теория.

Водолази пък откриха на дъното на Яванско море черната кутия на самолета. Те обаче още не могат да я извадят, защото е затисната под голям отломък, каза говорителят на транспортното министерство на Индонезия Тони Будионо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай