Русия започва производството на ваксината срещу Covid-19

Милиард дози ще бъдат направени първоначално

Русия започва производството на ваксината срещу Covid-19 | StandartNews.com

Русия започва производството на ваксината срещу коронавирус, разработена от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология "Н.Ф. Гамалея", към Министерството на здравеопазването на Руската федерация. Това стана ясно от съобщение на пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Русия от днес, цитирана от агенция ТАСС.

„Започна производството на ваксина срещу новата коронавирусна инфекция COVID-19, разработена от изследователския център„ Гамалея “към Министерството на здравеопазването на Русия“, се казва в съобщението.

Русия беше първата в света, която регистрира коронавирусна ваксина на 11 август, тя беше кръстена Sputnik V. Лекарството е разработено от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология с име Н. Ф. Гамалея от Министерството на здравеопазването на Руската федерация и премина клинични изпитвания през юни-юли. Той се основава на вече добре познатата платформа, върху която са създадени редица други ваксини. Кирил Дмитриев, ръководителят на Руския фонд за директни инвестиции, заяви, че Руската федерация вече е получила заявления от 20 държави за доставката на 1 милиард дози ваксина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай