Революция в детската стая на кралското бебе

Революция в детската стая на кралското бебе | StandartNews.com

Новото кралско бебе ще бъде гледано по-различно от предшествениците си. През януари Уилям и Кейт търсеха семейна икономка, но не и бавачка. Медиите разчетоха това като знак, че родителите имат намерение сами да изпълняват голяма част от задълженията си, пише кралският коментатор на Би Би Си Каролин Харис. През май позицията зае кралската гувернантка Антоанета Фресолон. Това я прави отговорна за широк спектър от задължения - грижи за детето, пране, полиране на сребърни прибори, разхождане на кучето. Когато принц Чарлз или дори принц Уилям са били деца, тези отговорности са били разпределени между множество членове на кралското домакинство.

Преобразуването на кралската бавачка от надзирател на детската стая в помощничка на непълен работен ден е значително отдалечаване от традицията. Това показва позицията на херцога и херцогинята на Кеймбридж относно дебата за намирането на баланса между работата и личния живот.

Когато се раждат Уилям и Хари, традиционната роля на кралската бавачка започва да става все по-несъвместима с предпочитания стил на възпитание от принца и принцесата на Уелс, които искат сами да отглеждат децата си.
В сравнение с по-сдържания подход на кралицата и съпруга й принц Филип, Чарлз и Даяна не се притесняват да се показват с децата си пред поданиците си, както и да ги водят на обиколки по света. Твърди се, че навремето Даяна смятала, че първата бавачка на Уилям - Барбара Барнес, се държи твърде много като негова втора майка, приета роля на кралските детегледачки от предишните поколения.

След като принцът и принцесата на Уелс се разделят през 1996 г., Чарлз наема необичайната бавачка Тиги Леж-Бърк, която помага с грижите за синовете му. Вместо да командва в детската стая, младата Леж-Бърк се държи повече като по-голяма сестра и приятелка на принцовете, придружавайки ги на техните излизания с баща им. Създадената от Уилям и Кейт роля, която комбинира бавачка и икономка в едно, продължава този процес на въвеждане на новаторски методи и идеи в детската стая. Смята се, че бабите и дядовците на днешното кралско бебе ще имат повече влияние върху неговото отглеждане и възпитание, отколкото кралската бавачка, ако изобщо бъде наета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай