Разкриха стрелеца от Вашингтон

Разкриха стрелеца от Вашингтон | StandartNews.com

Вашингтон. Арън Алексис, заподозрян в стрелбата и убийството на 12 души в сграда на ВМФ на САЩ, е работел като компютърен подизпълнител на Hewlett Packard, съобщиха от компанията.

Арън Алексис е бивш военноморски резервист. Той е работел за фирма, която е подизпълнител на HP. Компанията е трябвало да оптимизира използвано от ВМФ оборудване, обясни говорителят Майкъл Такър в имейл. "Арън Алексис" бе служител в компания 'The Experts,' която е подизпълнител на HP Enterprise Services, наета да ъпгрейдва използвано оборудване за мрежата на ВМФ - Navy Marine Corps Intranet (NMCI) network", каза той.

Компанията със седалище Калифорния заяви, че е дълбоко натъжена от стрелбата, в която Алексис загина при престрелка с полицията.

Не е ясно дали министерството на отбраната или HP са знаели за проблемите на Алексис със закона, които според сведенията включват два други случая на стрелба, преди той да бъде нает на работа в IT компанията. Военни казаха, че Арън е имал често "неправомерно поведение" по време на четиригодишната си служба като резервист във флота.

Следователите не са намерили доказателства при стрелбата във Вашингтон да е имало втори стрелец, съобщиха световните агенции, като се позоваха на властите.

"Имаме един-единствен човек, отговорен за загубата на живот", каза началничката на вашингтонската полиция Кати Ланиър.

"Продължаваме да допускаме възможността за наличие на още един стрелец, но нямаме никакви доказателства, няма никакви признаци да е имало още един стрелец", каза кметът на американската столица Винсънт Грей. Той уточни, че броят на ранените при стрелбата е осем, като само трима от тях са простреляни, поправяйки предишните информации за поне 12 пострадали.

Президентът на САЩ Барак Обама обяви 3-дневен траур в памет на жертвите при стрелбата в Адмиралтейството във Вашингтон.

При инцидента бяха убити 13 души, в това число и самият стрелец, ликвидиран от полицията. Мотивите на Алксис засега са неизвестни.

Траурът ще продължи до петък, 20 септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай