Путин изпробва пистите в Сочи

Путин изпробва пистите в Сочи | StandartNews.com

Сочи. Руският президент Владимир Путин, който извършва проверки в обектите за предстоящата зимна олимпиада в Сочи, се спусна вчера няколко пъти със ски по трасетата на местния комплекс "Лаура" в планините около олимпийския град.

Центърът "Лаура", който се използва не само от професионални спортисти, но и от любители скиори, се намира на височина 1435 метра в планината Псехако. По-късно към него се присъедини и премиерът Дмитрий Медведев. Двамата направиха още няколко спускания, след което си поговориха неформално на чаша глювайн.

Както напомня агенция ИТАР-ТАСС, Путин неведнъж е карал ски тук и добре познава планинските склонове. Пистата, която той избра сега, не спада към олимпийските трасета и няма да приема състезатели по алпийски ски по време на игрите. Близо до нея обаче е разположен олимпийският комплекс за състезанията по ски бягане и биатлон. Днешната програма на руския лидер включва и проверки в други обекти от планинската верига, добавя агенцията. 22-рите зимни олимпийски игри ще бъдат открити в Сочи на 7 февруари и ще продължат до 23 февруари 2014-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай