Путин щял да се ваксинира наесен

Руският президент ще се консултира с лекари преди това, защото му предстоят още две имунизации

Путин щял да се ваксинира наесен | StandartNews.com

Президентът Владимир Путин не изключи, че ще бъде ваксиниран срещу коронавируса в края на лятото или началото на есента. Това се съобщава в канала Telegram на вестник "Комерсант" в четвъртък, 11 февруари.

Според държавния глава той възнамерява да бъде ваксиниран след консултация с лекари, тъй като има план за ваксинация. Путин обясни подробно, че е планирано да бъде ваксиниран срещу грип и пневмококи и че не може да бъде ваксиниран едновременно.

Путин подчерта, че ще използва руската ваксина, тъй като я смята за най-добрата в света във всички отношения, пише журналистът  Дмитрий Смирнов в своя канал Telegram .

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков многократно е трябвало да отговаря на въпроси на журналисти относно ваксинацията на Путин със Sputnik V. Говорителят на Кремъл увери, че самият президент ще информира за решението.

Масовата ваксинация срещу коронавирус в Русия започна на 18 декември, но беше достъпна за някои категории граждани от рискови групи още от 5 декември. Ваксинацията се извършва предимно с двукомпонентната ваксина "Sputnik V". Това стана първата в света регистрирана ваксина срещу SARS-CoV-2. Много руски политици и длъжностни лица вече са се ваксинирали със Sputnik V. Сред тях са заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев , кметът на Москва Сергей Собянин, вицепремиерите Марат Хуснулин и Татяна Голикова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай