Вторник,

Путин се уплаши за края на цивилизацията

От: Редактор -
Путин се уплаши за края на цивилизацията
A
A
A

Руският президент Владимир Путин предупреди, че не трябва да се допуска горещ глобален конфликт в света, защото това може да доведе до края на цивилизацията, информира "Комерсант". 

"Има всички основания да смятаме, че има рискове от по-нататъшно нарастване на противоречията и подобни тенденции могат да се проявят в почти всички области", коментира Путин пред Световния икономически форум, 

Според Путин настоящата ситуация в света може да се сравни с 1930-те години, като паралелите показват мащаба на предизвикателствата и потенциалните заплахи.

"Можете да се съгласите с тази ситуация, можете да не се съгласите, но в много отношения - от гледна точка на мащаба и сложния системен характер на предизвикателствата, потенциалните заплахи - все още се предполага една аналогия ", каза г-н Путин на форума в Давос.

Според него съществуващите икономически модели сега преминават през криза, социалното разслоение се увеличава - както в отделните страни, така и в целия свят. Това причинява "рязка поляризация на обществените възгледи", води до нарастване на популизма, радикализма и други крайности.

Налице е отслабване на международните институции, регионалните конфликти се умножават, а глобалната система за сигурност също се влошава ", каза Владимир Путин.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички