Путин отсече, решението за Пригожин

Ето какво следва

Путин отсече, решението за Пригожин | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин заяви, че фирмите на шефа на наемниците от "Вагнер" Евгений Пригожин ще бъдат разследвани след неговия бунт, за разходването на почти 2 млрд. долара, получени от държавата през последната година, предава БГНЕС.

ВИЖ ОЩЕ: Лукашенко със смайващи разкрития за Пригожин и Путин

Говорейки пред войници от руската армия на среща в Кремъл, Путин заяви, че винаги е уважавал бойците на Вагнер, но че е факт, че компанията е била "изцяло финансирана" от държавния бюджет.

ВИЖ ОЩЕ: Напрежение. САЩ се заканиха на "Вагнер"

Той заяви, че тя е получила 86 млрд. рубли (над 1 млрд. долара) от руското министерство на отбраната в периода от май 2022 г. до май 2023 г.

Освен това кетъринг компанията "Конкорд" на Пригожин е спечелила 80 млрд. рубли от държавни поръчки за доставка на храна за руската армия, отчете Путин.

"Надявам се, че в рамките на тази сделка никой не е откраднал нищо или, да речем, е откраднал малко, но ние, разбира се, ще разследваме всичко това", каза Путин, без да споменава Пригожин по име.

Самият Пригожин твърди, че винаги е плащал за "Вагнер" самостоятелно, но е потърсил допълнително финансиране след началото на войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай