Путин и Ердоган се срещат на четири очи. Коя е най-важната тема

Това съобщи помощникът на руския лидер Юрий Ушаков

Путин и Ердоган се срещат на четири очи. Коя е най-важната тема | StandartNews.com

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган ще проведат лична среща в Иран на 19 юли, съобщи пред журналисти помощникът на руския лидер Юрий Ушаков, предаде ТАСС.

Той заяви, че Путин и Ердоган със сигурност ще обсъдят износа на зърно с Украйна. "Това е сто процента", подчерта помощникът на руския президент, като отбеляза, че по този въпрос се работи "много активно".

Президентите на Русия и Турция ще обсъдят с иранския си колега Ебрахим Раиси също така уреждането на ситуацията в Сирия, като се планира да бъдат засегнати плановете на Анкара за провеждане на военна операция срещу кюрдски формирования в северната част на съседната република.

По-рано Кремъл определи срещата на Путин с президентите на Турция и Иран като много важна, тъй като тя ще даде възможност да се обсъдят глобални въпроси. Путин, Ердоган и Раиси са се договорили да се срещнат "приоритетно", уточни говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Той допълни, че е планирана и лична среща на Путин с иранския върховен лидер Али Хаменей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай