Петък,

Първи търговски удар заради Брекзит

От: Рачо Рачев -
166
Първи търговски удар заради Брекзит
A
A
A

Продължаващата тотална несигурност, свързана с Брекзит, и опасенията от повишаване на цените заради въвеждане на мита кара много британски търговци да се презапасяват със стоки от континентална Европа. А това води до невиждани опашки от камиони край френския град Кале, който е основна отправна точка към Великобритания.

"В историята на превоза с камиони не помним да е имало някога толкова много тежкотоварни автомобили в посока Великобритания. Несигурността около Брекзит, дали ще има сделка или не, вероятните митнически такси. Всичко това кара британците да се запасяват", заяви Себастиен Ривера от френската Национална федерация на превозвачите.

Трафикът през последните дни е нараснал с над 50 на сто. Колоната на път към Великобритания достига над 12 км, а чакането води до огромни загуби за превозвачите. Според френските браншови организации закъснението струва по 1 евро на минута. Заради огромният поток от Франция към Обединеното кралство, преминаването на Ламанша отнема от 10 до 20 часа повече от обичайното.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички