Проверяват дали малайзийският самолет е кацнал в Белитунг

Проверяват дали малайзийският самолет е кацнал в Белитунг | StandartNews.com

Куала Лумпур. Индонезийските власти проверяват информацията, че изчезналият самолет се е приземил на остров Белитунг. Близките на пътниците остават с последната надежда, че летателния апарат е кацнал аварийно и всички са добре.

Роднина на един от пътниците на малайзийския самолет е получил СМС от непознат номер. В него пише, че самолетът е извършил аварийно кацане в източната част на остров Белитунг в Яванско море и всички пътници са живи и здрави, съобщи РИА Новости, позовавайки се на информация на местните медии.

Индонезийските власти все още не са потвърдили информацията за принудителното кацане. 

Много от близките на пътниците изразиха надежда в социалните мрежи, че техните роднини са добре и скоро ще ги намерят. „Моля ви, молете се за семейството ми и всички на борда на самолета на AirAsia. По-големият ми брат, неговата съпруга и трите им прекрасни деца са на борда", пише потребител на Туитър.

Появиха се съмнения, че самолетът на AirAsia e паднал, защото машината е имала гориво само за 4,5 часа полет.

Припомняме, че към 6:20 часа местно време (1:20 часа българско време) е бил установен последния контакт със самолета и той е в неизвестност от близо 10 часа.

Пилотът е поискал разрешение за промяна на курса заради лошото време, след което авиодиспечерите са изгубили контакт с полета, съобщават малайзийските власти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай