Промени в гръцкото правителство

Евангелос Венизелос става министър на външните работи

Промени в гръцкото правителство | StandartNews.com

Атина. Рокади в гръцкото правителство. Премиерът на Гърция Андонис Самарас е назначил лидера на социалистите Евангелос Венизелос за министър на външните работи и вицепремиер на страната. За това съобщава говорителя на правителството Симос Кедикоглу.

Освен нов вицепремиер, правителството има и ново министерство на инфраструктурата и транспорта. То ще бъде оглавено от Михалис Хрисохидис, който е от партия ПАСОК. Костис Хадзидакис остава министър на развитието. Част от неговите функции обаче ще бъдат предадени на новото министерство. Постовете си запазват още министъра на селското стопанство Анастасиос Цавтарис, на образованието и културата Константинос Арванитопулос, министърът на туризма Олга Кефалоянни, министъра на обществения ред Никос Дендиас и министъра на труда Янис Вруцис.

На мястото на Андонис Рукопатис, който подаде оставка, ще седне бившият заместник-министър на вътрешните работи Хараламбос Атанасиоу. Йоанис Маниатис пък ще бъде министър на околната среда и енергетиката. Пантелис Капсис е назначен за заместник-министър. Той ще отговаря за държавните телевизия и радио в нашата съседка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай