Премиерът Санчес с предупреждение към испанците

Страната остава "далеч от победата" срещу новия коронавирус, каза той

Премиерът Санчес с предупреждение към испанците | StandartNews.com

Страната остава "далеч от победата" срещу новия коронавирус, предупреди днес премиерът на Испания Педро Санчес, цитиран от Франс прес.

Той призова испанците да не се отпускат и да продължат да спазват мерките за ограничаване на разпространението на заразата. "Всички искаме да излезе отново на улицата, но имаме още по-голямо желание да спечелим войната срещу вируса и да избегнем нова" вълна на епидемията, подчерта той в реч по телевизията.

Според испанските власти пикът на епидемията в страната е преминат, отбелязва Франс прес.

"Оставаме далеч от победата, от момента, когато животът ни отново ще се нормализира", предупреди обаче Санчес.

През последните 24 часа броят на починалите от причиняваното от коронавируса заболяване Ковид-19 отново е тръгнал нагоре след три поредни денонощия на спад. Днес властите съобщиха за 619 смъртни случая срещу 510 вчера, когато бе регистриран минимумът от 23 март.

Близо 17 000 души са починали от Ковид-19 в Испания, което я нарежда на трето място в мрачната статистика след Съединените щати и Италия.

За сметка на това броят на новите регистрирани случаи на зараза днес е намалял спрямо вчера - до около 4100 срещу 4830 вчера. С общо 166 019 потвърдени заразени Испания е на второ място в това отношение след САЩ.

Близо 62 400 болни от Ковид-19 в страната вече са оздравели.

Националната карантина в Испания, наложена на 14 март, ще остане в сила поне до 25 април.

Испанските власти ще раздадат, като се започне от утре, 10 милиона маски за лице на хора, принудени да използват обществения транспорт, за да отидат на работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай