Преди срещата с Ким. Ето с кого разговаря Путин

Разговор с ученичка в космодрума

Преди срещата с Ким. Ето с кого разговаря Путин | StandartNews.com

Преди да се срещне с Ким Чен-ун, по време на визитата си на космодрума "Восточний" руският президент Путин,  имаше възможността да общува с талантлива руска ученичка от девети клас, която е увлечена по космическите дейности, най-вече от разработването на спътници, предаде ТАСС. Това беше деветокласничката Маша Андреева от Ростов на Дон, която на 1 септември по време на открит урок разказа на Путин за увлечението си по космоса.

Сега Путин я разпита дали й е харесал космодрумът и тя отговори утвърдително, след което му благодари, че й е дал възможност да го посети и развълнувано изрази желание руската космонавтика да продължи да напредва и тя да допринесе за това. 

Путин изненада ученичката и като й каза, че освен организираната визита за нея на космодрума, на 15-и септември тя ще присъства и на изстрелването на пилотирана мисия до Международната космическа станция. Става дума за космическият кораб "Союз МС-24", с който ще пътуват руски космонавти заедно с астронавт от НАСА. После Путин подари на момичето и кутийка със сребърен ключ вътре, за който каза, че това е  ключът за управление на старта на пилотирания космически кораб.

По време на срещата си с Путин на 1 септември, когато той присътва на открития урок,  Маша му разказа, че от три години се занимава със спътници и имала цял екип,  с който разработва сателити. Тогава момичето се обърна към Путин с молба учениците в специализираните паралелки за космически науки и разработки да могат да обикалят из обекти на руската космическа агенция в страната. Путин хареса идеята и така се стигна  и до визитата на Маша на космодрума днес, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай