Поредна жертва на БИРС в Южна Корея

Поредна жертва на БИРС в Южна Корея | StandartNews.com

Още един човек почина през последното денонощие от Близкоизточния респираторен синдром (MERS). Така броят на жертвите на това заболяване в страната достигна 32, съобщи Министерството на здравеопазването и социалните грижи.

Според министерството, нови случаи не са регистрирани. От 182-ма заразени 59 са в болница, като състояние на 15 от тях се оценява като нестабилно, предава БГНЕС.

Първият случай вируса в Южна Корея е регистриран на 20 май. Установено е, че вирусът е пренесен от гражданин на Южна Корея, който се е завърнал от пътуване в страни от в Близкия изток.

За първи път вирусът е установен при човека през 2012 г. в Саудитска Арабия. Разпространението на инфекцията засегна 23 страни, в които официално бяха потвърдени над 1100 случая на заразяване на хора, като 40 процента от случаите са с летален край. Южна Корея стана втората страна в света по броя на потвърдените случаи на (MERS), след Саудитска Арабия.

Заболяването започва като обикновена респираторна инфекция, придружена от повишена температура и кашлица, но бързо се превръща в тежка форма на пневмония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай