Полша: Зеленски спаси Украйна и Европа

Украинският президент пристигна тази сутрин в Полша

Полша: Зеленски спаси Украйна и Европа | StandartNews.com

Полша награди Володимир Зеленски. На украинския президент днес бе връчен "Орден на Белия орел", най-високото държавно отличие на страната, за своя принос за сигурността, издръжливостта и защитата на човешките права, казаха от администрацията на полския президент, цитирана от полската новинарска агенция ПАП. 

Зеленски пристигна тази сутрин в Полша заедно със съпругата си Олена Зеленска за първото посещение на украинския президент в страната след началото на руската инвазия в Украйна през миналата година.

ВИЖ ОЩЕ: НАТО с тежко предупреждение! Приема ли Украйна?

По време на срещата на двете високопоставени двойки, от администрацията на президентството пуснаха съобщение в Twitter, че Зеленски е бил награден с отличието и за приноса му в развитието на полско-украинските отношения. Съобщението е било придружено от видео от награждаването на Зеленски.

"Няма съмнение, че Вие, Володимир Зеленски, сте изключителен", каза Дуда по време на церемонията. "Трудно е да скрия сълзите си, виждайки службата Ви към Вашата родина. Вие не сте изоставил нито Украйна, нито вашите сънародници. Вие сте образец за лидер на държавата и нацията", каза Дуда, цитиран от БТА.

"Няма съмнение, че Вашето поведение, в съчетание с героизма на украинските войници, спаси Украйна. Ние не се съмняваме, че Вашето поведение до голяма степен спасява Европа от това да бъде залята от руския империализъм", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай