НАТО с тежко предупреждение! Приема ли Украйна?

Виждането на НАТО е, че Украйна ще се присъедини към алианса

НАТО с тежко предупреждение! Приема ли Украйна? | StandartNews.com

Тежко предупреждение отправи НАТО към Кремъл. В същото време посочи и условията, при които ще приеме страната жертва на руската военна агресия - Украйна.

Всяка доставка на оръжие от Китай за Русия ще бъде историческа грешка с тежки и дълбоки последици, размаха пръст генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той направи това след края на двудневното заседание на външните министри на страните от Алианса в Брюксел.

Столтенберг обаче призна, че засега пактът не може да докаже китайски доставки на оръжие за Русия. Следим много внимателно положението, посочи той.

Столтенберг предупреди и Беларус да не се намесва пряко във войната. Той посочи, че от територията на Беларус бяха извършени първите удари срещу Украйна в началото на руското нападение преди година.

Виждането на НАТО е, че Украйна ще се присъедини към алианса, но има поне две условия - да остане суверенна, демократична и независима страна, и след като войната свърши и Украйна надделее, украинските въоръжени сили да имат оперативна съвместимост със силите на алианса, поясни той.

Подкрепата за Украйна е в интерес за нашата сигурност, бъдещето на страната е в евроатлантическото семейство, необходимо е да се постигне справедлив и траен мир, обобщи Столтенберг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай