Полша с реакция за Путин и "полезния идиот"

Не вярвате на лъжец, убиец и международен терорист, обяви депутат

Полша с реакция за Путин и "полезния идиот" | StandartNews.com

"Дадохме трибуна на лъжец, убиец и международен терорист". Това обяви председателят на долната камара на полския парламент Шимон Холовня. Той нарече близкия до Тръмп американски журналист Тъкър Карлсън, който направи интервюто с Путин, "полезен идиот" на руската пропаганда, съобщи телевизия Те Фау Ен 24.

Холовня предупреди днес поляците да не вярват на Путин, че Москва би изпратила руски войски в Полша само в случай, че Варшава нападне Русия.

Запитан от Тъкър Карлсън дали може да си представи сценарий, при който би изпратил руски войски в Полша, страна членка на НАТО, Путин отговори: "Само в един случай, ако Полша нападне Русия. Защо? Защото ние нямаме никакъв интерес в Полша, Латвия или където и да било другаде. Защо бихме го направили? Просто нямаме никакъв интерес."

Москва няма териториални претенции към тези страни, подчерта Путин.

Интервюто бе дадено в Москва във вторник и е излъчено в сайта на журналиста на адрес tuckercarlson.com.

На фона на бушуващата война в Украйна Путин е станал смъртоносна заплаха за Полша, Европа и свободата, каза Холовня. "Трябва да спрем тази заплаха на всяка цена", добави той.

Полската армия се подготвя за няколко сценария, каза полският вицепремиер и министър на националната отбрана Владислав Кошиняк-Камиш.

"Нищо не може да притъпи нашата бдителност и подобни изявления със сигурност няма да го направят, защото не са правдоподобни", каза министърът за интервюто на Путин.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
asek
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи