Полетите от и за "Ататюрк" са възстановени

Полетите от и за "Ататюрк" са възстановени | StandartNews.com

Точно в 2:22 ч. тази нощ полетите от и за окървавеното турско летище "Ататюрк" са възстановени. Това обявиха турските власти в официално съобщение. 

Късно снощи три експлозии разтърсиха входа на един от терминалите на летището. За момента основната версия на властите е, че атентаторите самоубийци са от редиците на "Ислямска държава". Организацията не е поела отговорност за нападението до момента, но разследващите твърдят, че почеркът на жестокия акт на насилие е типичен точно за ИДИЛ. 

Нападението обаче вся страх у мнозина, като някои от тях не смятат да използват летището дори след като то възстанови работата си. "Ататюрк" е  третото по големина и натовареност летище в Европа. Много българи, които пътуват от и за Щатите, използват именно него. 

По данни на една от туристическите агенции в Чикаго, цитирани от Нова телевизия, 50% от нашите сънародници, живеещи в града и района, летят именно през „Ататюрк". В последните часове обаче, именно заради трагичните събития в Турция, те отменят полетите си през Истанбул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай