Показаха с какво е тровен Навални и как е оцелял

Лекарите от болницата „Шарите“ в Берлин разясняват подробно симптомите

Показаха с какво е тровен Навални и как е оцелял | StandartNews.com

Берлинските лекари, които лекуваха руския опозиционер Алексей Навални, публикуваха в сряда клинични подробности за отравянето му с „Новичок“.

В статия в медицинското списание "The Lancet" докторите от болницата „Шарите“ в Берлин разясняват подробно симптомите, наблюдавани при приемането на Навални в тяхната клиника през август. Те също така предоставиха информация за физическите му реакции при провеждане на вливания, лечения, скенери и ЯМР.

"Установяването на участието на агент „Новичок“ и неговите биотрансформационни продукти в този случай беше постигнато само няколко дни след установяване на диагнозата на отравяне с инхибитор на холинестераза и не повлия на терапевтичното решение", пишат лекарите в "The Lancet".

Навални беше откаран за лечение в Германия, след като колабира по време на полет от Сибир до Москва. Експерти от няколко западни страни установиха, че той е бил отровен с нервно-паралитичния агент „Новичок“, произвеждан още от съветските времена, нещо което само Москва може „да уреди“. Обвинението винаги досега е отхвърляно от Москва.

Във връзка с публикацията на лекарите Навални написа във Facebook, че така руският президент вече е облекчен: “На всяка пресконференция той възкликва, агитирайки с ръце, за да пита кога германците ще дадат своите данни? Това вече не е важно, медицинските данни вече са публикувани и достъпни за целия свят."

Публикацията на "The Lancet" излезе само два дни след като Навални публикува видео на разговор с предполагаем агент на ФСБ, който казва, че агентите са поставили отровата в бельото му през август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай