Подновяват търсенето на MH370 в Индийския океан

Подновяват търсенето на MH370 в Индийския океан | StandartNews.com

Канбера. Започна следващата фаза на издирването на самолета на Малайзийските авиолинии, известен като „полет MH370", в южната част на Индийския океан. Оборудван със специална сонарна технология кораб е стигнал до периметъра, в който се предполага, че може да е паднал самолета.

Корабът започва търсенето на около 1800 мили от западното крайбрежие на Австралия. По-късно през месеца към него ще се присъедини и холандски кораб, а операцията по издирването може да продължи и година.

Боингът 777 с 239 души на борда изчезна от радарите на 8 март и от тогава е в неизвестност. Версиите бяха разнообразни, но най-вероятната е, че е паднал в океана. Въпреки обширното международно разследване обаче местонахождението му все още е мистерия.

Беше установено, че в деня на изчезването си системите за комуникации на борда на самоета са били изключени и той е летял известно време без да бъде засичан от радарите. Сателитни данни обаче подсказват, че най-вероятно се е разбил в Индийския океан, северозападно от австралийския град Пърт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай