Подновиха издирването на малайзийския боинг

Подновиха издирването на малайзийския боинг | StandartNews.com

С нови сили ще продължи издирването на изчезналия на 8-и март Боинг 777 на малайзийските авиолинии с участието на няколко страни, предаде „Франс прес", позовавайки се на изявление на и.д. министъра на транспорта Хишамудин Хюсеин.

"Това уверение идва от министър-председателя, от Китай, от Австралия и страните от АСЕАН. Знам, че издирването е трудна задача, но оказаната от нашите приятели подкрепа повишава решимостта ни да продължим", заяви той.

Междувременно застрахователната компания на авиолиниите вече е започнала да изплаща обезщетения на семействата на пътниците на боинга. Към момента суми от по 50 хиляди долара са получили шест малайзийски и едно китайско семейство. Предстои семействата на всички 239 пътници и екипажа на изчезналия самолет да получат подобни компенсации.

Издирвателната акция за самолета е една от най-скъпите в историята - експерти определят стойността й на няколкостотин милиона долара, а единственото, което е открито към момента, са купища боклуци в Индийския океан - за разкритията, сочещи към сериозен екологичен проблем прочетете ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай