Почнаха ги! Израел нагази Хамас

Стартира сухопътната офанзива

Почнаха ги! Израел нагази Хамас | StandartNews.com

Израелската армия влезе с отряди в ивицата Газа. Пехота и танкове са извършили нападения срещу артилерийски части. Също така се събира информация за местонахождението на похитени, предава Ройтерс.

По-рано Израел отправи ултиматум над един милион палестинци да напуснат северната и централната част на ивицата Газа. „Хамас“ призова населението да остане по домовете си и да не ги напуска.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обеща да изкорени "Хамас" и заяви, че израелската контраофанзива в Газа е само началото.

В извънредно обръщение Нетаняху заяви, че Израел нанася удари срещу враговете си с безпрецедентна сила:

"Удряме врага с безпрецедентна сила. Подчертавам - това е само началото. Враговете ни тепърва започват да плащат цената. Не мога да разкрия какво следва, но мога да ви кажа, че това е само началото", заяви в почти триминутното си обръщение Бенямин Нетаняху.

Той обяви, че израелците се сражават за родината си и че никога няма да забравят ужасяващите действия на врага и да позволяват на света да забрави какво е причинил на еврейския народ.

Той заяви, че е разговарял с президента Джо Байдън и други световни лидери и е събрал огромна международна подкрепа за Израел.

„Няма да забравим, няма да простим това, което ни се случи“, категоричен е израелският премиер

„Ние ще изкореним "Хамас" и ще донесем победа. Ще отнеме време, но ще излезем от тази война по-силни от всякога.“ - заключи той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай