Песков проговори! Здрав ли е Путин

Нови коментири за руския президент

Песков проговори! Здрав ли е Путин | StandartNews.com

Нови полемики за здравето на Владимир Путин вдигнаха напрежението в  Русия.

Кремъл днес отхвърли спекулациите относно здравословното състояние на президента Владимир Путин и заяви, че той е здрав и в добра форма, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, в редовен разговор с репортери, също така отхвърли предположенията, че президентът използва двойници и ги нарече "абсурдна измама".

"Всичко е наред с него и това отново е поредна фалшива новина", заяви Песков. По-рано близки до Кремъл източници заявиха, че Путин е получил сърдечен арест.

Репортери зададоха въпроси на говорителя относно здравословното състояние на Путин, след като в руски канал в "Телеграм" беше публикувано съобщение без посочен източник, че президентът е имал сериозен здравословен проблем вчера вечерта и то бе препредадено от западни медии.

Песков се засмя в отговор на последващо запитване относно двойниците на Путин и отрече президентът да ги използва. "Това спада към категорията на абсурдните информационни измами, които редица медии обсъждат със завидна упоритост. Това предизвиква единствено усмивка", каза той.

Путин, който е любител на джудото и отдавна се представя като "мъж на действието", навърши 71 години на 7 октомври, отбелязва Ройтерс. Той поддържа интензивен график на срещи и публични прояви, много от които се излъчват по телевизията. Миналата седмица той посети Китай, а на връщане спря в два руски града.

В интервю през 2020 г. Путин отхвърли появили се отдавна слухове, че използва двойници, въпреки че по думите му в миналото му е било предлагано да прави това от съображения за сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай