Песков предупреди: Ситуацията е взривоопасна

Москва вижда опасността от разширяване на конфликта в Близкия изток

Песков предупреди: Ситуацията е взривоопасна | StandartNews.com

Москва вижда опасността от разширяване на конфликта в Близкия изток и оценява ситуацията там като взривоопасна, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Ситуацията е взривоопасна. Все още съществува заплахата от разширяване на този конфликт - географски и политически. Това носи риск от голям взрив в региона. Ето защо е много важно сега да се проявява политическа воля, която ще позволи да се избягва излишно изостряне на напрежението", подчерта Песков.

"В град Рафах са се събрали твърде много (хора), твърде много палестинци. И нанасянето на удари по Рафах може да донесе многократно увеличаване на жертвите. За нас това е въпрос, будещ особена загриженост. Внимателно следим новините, които идват оттам", добави говорителят на Кремъл.

Западът, ръководен от САЩ, вече е пряко въвлечен в конфликта в Украйна и това може да забави "специалната военна операция", но няма да промени нейния ход, каза още Песков, предаде БТА.

"Специалната военна операция ще бъде продължена до този момент, когато бъдат постигнати всички поставени задачи", добави говорителят на Кремъл.

По думите му така наречената специална военна операция се е превърнала във война срещу Запада.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай