Първомайска манифестация в Москва

Първомайска манифестация в Москва | StandartNews.com

Москва. Първомайска манифестация провеждат руските профсъюзи на Червения площад в Москва. Няколко са събитията, които ще се проведат в Москва по случай днешния празник. Едно от тях е шествие от Цветния булевард, в което ще вземат участие 2,5 хиляди души.

Близо 100 хил. души участват в проявите, посветени на Деня на труда, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се пресслужбата на столичното управление на МВР.

Половин час преди официалното начало на шествието е имало 80 хил. души в центъра на руската столица.

Кметът на Москва – Сергей Собянин, ръководителят на Федерацията на независимите профсъюзи на Русия – Михаил Шмаков, ръководителят на Московската федерация на профсъюзите Сергей Чернов, са начело на празничното шествие. До тях вървят много младежи, студенти, по-възрастни руснаци и деца. Хората носят транспаранти с надписи: „Москва. Севастопол. Русия", „Москва, Севастопол – градове герои", „Социални гаранции за Крим и Севастопол на равнището на цяла Русия", „Повишаване на равнището на защита на профсъюзните активисти" и други.

Днешната манифестация до голяма степен е свързана с присъединяването на Крим към Русия, коментира първият зам.-председател на Федерацията на независимите профсъюзи и депутат от Държавната дума Андрей Исаев.

„За нас, профсъюзите, присъединяването на Крим и Русия означава, че още 2,5 млн. трудещи се и пенсионери се вляха в нашите редици. Равнището на тяхната социална защита трябва да бъде не по-ниско отколкото в цяла Русия", каза Исаев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай