Открит е кратер от паднал дрон, къде

Взети са мерки за обезопасяването

Открит е кратер от паднал дрон, къде | StandartNews.com

Министерството на отбраната в Румъния съобщи, че тази сутрин е бил открит кратер от дрон "с възможна експлозия при сблъсъка" в зона с растителност в югоизточния окръг Тулча, предаде Аджерпрес.


Кратерът е открит в близост до десния бряг на ръкава Килия на река Дунав на около 3 километра западно от село Плауру, в близост до което и по-рано бяха открити останки от дрон, посочва БТА.

Министерството уточни, че са взети мерки за осигуряване на безопасността в зоната и са уведомени компетентните структури за вземане на проби и извършване на разследване съгласно процедурите. Ведомството добави, че продължава мисиите по наблюдение на въздушното пространство и проучване в зоните, в които може да съществуват рискове при подобни ситуации.

Министерството на отбраната заяви, че осъжда категорично атаките, извършвани от Руската федерация срещу обекти и елементи на гражданската инфраструктура на украинските пристанища на река Дунав. "Тези атаки са неоправдани и в тежко противоречие с правилата на международното хуманитарно право", подчертава институцията.

В сряда, 11 октомври, руските сили продължиха атаките срещу украинска пристанищна инфраструктура в близост до границата между Украйна и Румъния, отбелязва агенцията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай