Откриха отломки от самолет край Австралия

Откриха отломки от самолет край Австралия | StandartNews.com

Канбера. Кралската австралийска въздушна служба е забелязала два обекта, които е твърде вероятно да са отломки от изчезналия малайзийски самолет, съобщи Ню Йорк Таймс, цитирайки министър-председателя Тони Абът. Полет MH370 на Малайзийските авиолинии с 239 души на борда изчезна от радарите на 8 март и от тогава се издирва.  

Австралийският премиер Тони Абът каза пред парламента, че „нова и надеждна информация" се е повила близо две седмици след изчезването на самолета. Той добави, че самолет „Орион" на австралийските служби е изпратен да провери обектите. Ще го последват още три други разузнавателни самолета.

Австралия ръководи издирването на самолета в южната част на Индийския океан.

„Австралийската служба за безопасност на корабоплаването е получила информация, основаваща се на информация от сателит, за обекти, вероятно свързани с издирването", каза Абът и допълни, че е информирал малайзийския премиер Наджиб Разак.

„Вследствие на анализи от специалисти на тези сателитни снимки, са идентифицирани два възможни обекта, свързани с издирването", допълни той. Премиерът на Австралия предупреди да не се правят прибързани заключения.

Роднини на китайските пътници бяха възпрепятствани да разговарят с журналисти на ежедневната пресконференция в Куала Лумпур, съобщи ВВС. Те били избутани от пътя им към китайски журналисти, а на репортер на британската медиа също е било попречено да стигне до тях. Роднините на пътниците в изчезналия самолет настояват той да бъде открит и разследването да върви по-бързо и ефективно. Малайзийското правителство заяви, че съжалява за тези сцени с думите "Не можем да си представим през какво преминават тези хора". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай