Откриха опашката на падналия самолет

Откриха опашката на падналия самолет | StandartNews.com

На морското дъно в Яванско море е открита опашката на самолета на "Еър Ейша", който катастрофира на 28 декември. Там се намират и черните кутии. Опашката е открита от идонезийските екипи, които търсят отломките на самолета, съобщи Ройтерс, като цитирайки шефа на операцията Францискус Бамбанг Соелистьо. Данните от черните кутии трябва да хвърлят светлина върху причината за катастрофата, която отне живота на 162 души - пътници и екипаж.

Самолетът на базираната в Малайзия авиокомпания изчезна от радарите по време на полет от индонезийския град Сурабая до Сингапур. Въпреки мащабните издирвателни операции с помощта на няколко държави, индонезийските власти заявиха, че поради лошото време не са постигнали особени успехи. По-рано те съобщиха, че са открили 5 големи отломки, без да уточнят какви. В сряда властите в Индонезия обявиха, че в рамките на разследването по случая са наказали отговорни служители от въздушните превози.

Соелистьо съобщи, че в океана е открито още едно тяло. Така потвърдените смъртни случаи при катастрофата стават 40. Роднините на загиналите пък ще получат по 99 400 долара обезщетение от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай