Отиде си Ръсел Джонсън

Отиде си Ръсел Джонсън | StandartNews.com

Ню Йорк. Ръсел Джонсън, изиграл ролята на професор Рой Хинкли в комедията от 60-те години "Островът на Джилиган", почина на 89 години от бъбречна недостатъчност. Джонсън беше последният жив член от мъжкия състав на комедийния сериал. Сериите проследяват приключенията на седем корабокрушенци на тропически остров, които често се карат помежду си или се провалят в опитите си за бягство от острова.

Макар че Ръсел Джонсън е най-известен с ролята си на професора, той има богата кариера извън сериала. Роден в Пенсилвания, САЩ, Ръсел завършва колеж и се записва във военновъздушните сили на американската армия, а през Втората световна война е бомбардировач и навигатор. Печели пурпурно сърце за мисията си във Филипините, когато самолетът му е уцелен, а спътникът му е убит.

След войната става резерва в армията и се обучава за актьор в Холивуд, където се среща и жени за актрисата Кей Ливай през 1949 г.

Актьорската му кариера започва с уестърни и научна фантастика. През 50-те и 60-те се снима в криминалната драма "Градски детектив", преди да стане професор Рой Хинкли в "Островът на Джилиган". След края на сериала през 1967 г. той получава роли в "Ласи" и "Пушечен дим".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай